Amersfoort Living editie 33 (najaar 2020)

AMERSFOORT Living 55 CULINAIR die destijds nog thuis woonde, tussen de middag nietsvermoedend kwam aanfietsen, werd hij aangehouden. Op de vraag wat hij kwam doen, vertelde hij dat hij hier woonde. Na enige aarzeling en wat heen en weer verkeer via de portofoon mocht hij hier het grindpad op.” DRIVE-IN Werken in de zaak laat Lies Ott, die doordesemt is met het horecavak, al een tijdje over aan de derde generatie. Haar ondernemend kroost kan tot op de dag van vandaag genieten van de prachtige entourage en de klassieke details in het restaurantgedeelte. Zij hebben in al die jaren de naamsbekendheid van Eetvilla van den Brink versterkt. In voor- en tegenspoed. “Ook de coronatijd heeft ons weer sterker en vindingrijker gemaakt”, aldus Sebastian. “We hebben een drive-in mogelijkheid aan onze menukaart toegevoegd. Voor de bestellingen hoeven de gasten die aan komen rijden niet hun auto uit. Halverwege de rechter ingang plaatst u een bestelling en betaalt voorts met pin en contactloos. We vragen u door te rijden op ons parkeerterrein en zullen de bestelling volgens de voorschriften overhandigen. De bestelling bereiden we zoals u van de Eetvilla gewend bent. Alles in een schone omgeving en volgens strikte veiligheidsvoorschriften. Al onze medewerkers zijn goed geïnstrueerd en volgen nauwkeurig de richtlijnen van het RIVM. Daarom vragen wij de gast die van deze service gebruikmaakt, in de auto te blijven zitten. Als we de bestelling hebben overhandigd, kunt u links van het pand ons parkeerterrein weer verlaten. De speciale verpakking garandeert dat de maaltijd op temperatuur blijft. We hebben inmiddels veel ervaring opgedaan met het afhaalsysteem. Gelet op de reacties van de gasten zullen we zeker met dit concept door.” GEZONDE LIFESTYLE De broers Ott hebben een eetvilla op de kaart gezet die doorlopend de appetijt van verschillende doelgroepen trekt. “Aan de veertig couverts schuiven behalve jonge stellen ook gezinnen en senioren aan”, aldus Sebastian. “Maar het kunnen net zo goed zakenmensen zijn die hier een pitstop maken om aan een van de tafels de laptop te openen voor of na de maaltijd. Daar komt bij dat we een prima pleisterplaats zijn voor dagjesmensen die na een stevige wandeling in de Soester Duinen bij ons willen verpozen. Heerlijk om voor alle doelgroepen ons gastheerschap te tonen in combinatie met het verzorgen van de lunch, borrel en diner waar de laatste tijd erg veel in is veranderd. Louter klassiekers voorschotelen is niet meer van deze tijd. Duurzaam, authentiek en het liefst ook nog een beetje fotogeniek is de trend. Bovendien zijn er veel gasten die graag kleinere gerechten willen eten in een restaurant. Uiteraard zijn er ook gasten die een gezonde lifestyle aanhangen. En kinderen willen wat anders dan een standaard kindermenu. Niet eens zo lang geleden hebben we een kaart geïntroduceerd in nauwe samenwerking met onze keuken onder leiding van Daniël van de Kant. Meer dan 25 jaar geleden nam hij zijn kookkunsten en -ervaring die hij opdeed bij Oud Londen in Zeist, Griftpark in Utrecht en Hotel Café Kastanjehof in Lage Vuursche, mee naar Eetvilla van den Brink. De maaltijden worden als plaatjes worden opgediend.” Voorts heeft Eetvilla van den Brink op de verdieping zalen met een ruimte voor maximum 30 personen. Regelmatig vinden hier productpresentaties plaats, jaarvergaderingen of netwerkbijeenkomsten plaats gekoppeld aan een private dining. “Kortom, in ons ondernemende leven staat de wens van de fijnproever op de eerste plaats”, duidt Sebastian. “Dat doen we met een hecht team van medewerkers dat al jaren voor ons werkt. De intieme gezelligheid, de persoonlijke benadering van de gasten en het teamwerk aan zijde zijden van de pas zijn de kenmerken van ons etablissement. Dankzij een flink portie eigenwijsheid en doorzettingsvermogen is lunchen, borrelen, vergaderen en dineren in deze leuke en gezellige eetvilla altijd gezellig en sfeervol. Het ontvangst is vorstelijk. Daar zijn we in de afgelopen decennia nooit van afgeweken.” Eetvilla van den Brink Soesterbergsestraat 122, Soest T. 035-6012706 www.eetvilla.nl

RkJQdWJsaXNoZXIy MTg1NTg0