Amersfoort Living editie 30 (winter 2019/20)

AMERSFOORT Living 25 CULINAIR zestig couverts schuiven behalve jonge stellen gezinnen en senioren aan”, aldus Sebastian. “Maar het kunnen net zo goed zakenmensen zijn of ZZP’ers die hier een pitstop maken om hier aan een van de tafels de laptop te openen. Daar komt bij dat we ook een prima pleisterplaats zijn voor dagjesmensen die na een stevige wandeling in de Soester Duinen bij ons willen verpozen. Heerlijk om voor alle klan- tengroepen ons gastheerschap op los te laten in combinatie met het bereiden en verzorgen van de lunch, borrel en diner waar de laatste tijd erg veel in is veranderd. Louter klassiekers voorschotelen is niet meer van deze tijd. Duur- zaam, authentiek en het liefst ook nog een beetje fotogeniek is de trend. Bovendien zijn er veel mensen die graag kleinere gerechtjes eten in een restaurant of gasten die een gezonde lifestyle aanhangen en daardoor gezonder willen eten. En kinderen willen wat anders dan een standaard kindermenu, of hun ouders die eens wat anders voor hen willen. Niet eens zo lang geleden hebben we deze nieuwe kaart geïntroduceerd in nauwe samen- werking met onze keuken onder leiding van Daniël van de Kant. Meer dan 25 jaar geleden nam hij zijn kookkunsten en -ervaring die hij opdeed bij Oud Londen in Zeist, Griftpark in Utrecht en Hotel Café Kastanjehof in Lage Vuursche, mee naar Eetvilla van den Brink. Na een relatief korte aanloop serveren de maal- tijden die als plaatjes worden opgediend.” Naast deze menukaart kent de Eetvilla een allergenen kaart voor mensen met een voed- selallergie of een voedselintolerantie. “Boven- dien zijn de gerechten op onze menukaart aan te passen naar glutenvrij. Dat geldt ook voor de gerechten op de lunchkaart die bestaat uit rijkelijk gevulde sandwiches, gezonde salades en soepen. De liefhebber kan natuurlijk ook bij ons kiezen voor de klassieker: de kroket. Daar- naast is onze onvervalste high tea een mooie gelegenheid voor een gezellig samenzijn met vrienden, familie of geliefden. Het is een middagvullend programma, we starten met bouillon, heerlijke sandwiches, plateau met zoetigheden en een hartig intermezzo. Een high wine kan ook in combinatie met koude en warme gerechtjes. Samen met vrienden, familie of kennissen kunt een middag gezellig bijpraten onder het genot van al het lekkers. Voorts hebben we op de verdieping zalen met een ruimte voor maximaal 30 personen. Regelmatig vinden hier productpresentaties, jaarvergaderingen of netwerkbijeenkomsten plaats gekoppeld aan een private dining.” 1E EN 2E KERSTDAG Eetvilla van den Brink is 1e en 2e kerstdag vanaf 12.00 uur geopend voor lunch en diner. Speciaal voor de kerstdagen heeft de stijlvolle uitspanning dat grenst aan de groene longen van de provincie Utrecht, diverse feestelijke arrangementen samengesteld. Sebastian daarover: “De lunch of diner kan plaatsvinden in ons in kerstsfeer ingerichte restaurant of een van de mooie private dining ruimten. Wat is er mooier dan de kerstdagen te starten met een diner voor uw medewerkers of relaties. Speciaal hiervoor heeft de Eetvilla een feeste- lijk eindejaarsarrangement samengesteld. We kunnen niet wachten om onze gaste te verwel- komen. We hebben weer heel mooie plaatjes op onze menukaart staan.” Eet-Villa Van den Brink Soesterbergsestraat 122, Soest 035-6012706 www.eetvilla.nl

RkJQdWJsaXNoZXIy MTg1NTg0