Amersfoort Living editie 30 (winter 2019/20)
AMERSFOORT Living 24 CULINAIR Tekst: Arjan Klaver Fotografie: Nico Brons ‘Eet-Villa Van den Brink in Soest-Zuid en naast de Soester duinen is een restaurant met een warme huiselijke sfeer, eigentijds interieur, moderne keuken waar klassieke gerechten met een eigentijdse twist worden geserveerd’, verraadt de oneliner van dit familiebedrijf op haar website. In 1994 werd de pollepel doorgegeven aan de nieuwe ondernemende generatie: Stephan en Sebastian. MAALTIJDEN DIE ALS PLAATJES WORDEN OPGEDIEND D e historie achter Eetvilla van den Brink is ook op de drempel van 2020 en misschien nog wel en eeuw later te mooi om het van een laagje stof te voorzien. Het begint in de jaren ’50. Kopersmit Karl-Heinz Ott en een vriend steken met hun motoren de grens over om van een vrij weekend in Nederland te genieten. En dan vindt de hoofdschotel van dit verhaal plaats in de omgeving van Den Bosch. Ott verricht een heldendaad. De stoere Duitser redt met een ferme plons een jonge vrouw van de verdrin- kingsdood. Het is Elisabeth van den Brink. Niet veel later trouwen ze en nemen de oprit van een ondernemersbestaan in de horeca. Beiden worden eigenaar van een etablissement dat de ouders van Elisabeth van den Brink aan de Soesterbergsestraatweg in 1952 waren begonnen. De villa is in de jaren ’20 gebouwd en bewoond door een bouwondernemer uit Nederlands-Indië. Sebastian Ott kan tot op de dag van vandaag nog steeds genieten van de prachtige entourage en de klassieke details in het restaurantgedeelte. Terwijl de Comtoise doortikt, veranderen de tijden. “En dan te bedenken dat deze villa in lang vervlogen tijden nog een hotel was”, legt Sebastian uit. “Op de verdieping waren twintig kamers. Het visite- kaartje vermeldde toen dat het een hotel was met moderne voorzieningen, als koud stromen water in de natte ruimten. Het is alweer een tijd geleden dat de hotelkamers werden opge- offerd aan zaalruimte. Transities die ook na 1994, toen we van onze ouders de onderne- mende pollepel kregen, in ons ondernemende leven aandacht hebben gekregen om aan de wens van de fijnproever te voldoen. Dat doe ik samen met mijn broer Stephan en een hecht team van medewerkers dat al jaren voor ons werkt. De intieme gezelligheid, de persoonlijke benadering van de gasten en het teamwerk aan zijde zijden van de pas zijn de kenmerken van ons etablissement. Dankzij een flink portie eigenwijsheid en doorzettingsvermogen is deze leuke en gezellige eetvilla levensvatbaar als nooit tevoren. Wij zijn 7 dagen per week geopend voor een kopje koffie, heerlijke lunch, uitgebreide high tea of high wine, ontspannen borrel en natuurlijk voor het diner.” GEZONDE LIFESTYLE Natuurlijk hebben de broers Ott een Eetvilla op de kaart gezet die doorlopend de appetijt van verschillende klantgroepen trekt. “Aan de
RkJQdWJsaXNoZXIy MTg1NTg0