Amersfoort Living editie 23 (maart 2018)
HEALTH & WELLNESS Tekst: Clari van Staveren Fotografie: Nico Brons De inwendige mens is voor iedereen belangrijk. Maar juist als je ouder bent, dan zijn maaltijden extra belangrijk. Het zijn de momenten van de dag dat mensen er voor kiezen om samen te zijn. Afwisseling in smaken, kleur, presentatie is leuk. Er is niets prettiger om te zien dan dat mensen genieten van het samenzijn en genieten van de maaltijd. Elke dag kijken de bewoners van Villa Hooghe Heide weer uit naar wat de koks vandaag weer voor lekkers op tafel zetten. Villa Hooghe Heide DE KEUKENBRIGADE AMERSFOORT Living 40 I n de Villa vragen wij aan de bewoners wat zij echt heel lekker vinden, en wat abso- luut niet. Op basis van deze gegevens stellen de koks menu’s samen waarbij met iedereen rekening wordt gehouden. Ook zijn er bewoners die dagelijks even op de menukaart komen kijken. En de koks zoeken continu de interactie met de bewoners op. ‘Wat vindt u lekker?’ of ‘Waar kan ik u vandaag blij mee maken?’. Onze keukenbrigade bestaat naast huiskamermedewerkers en vrijwilligers uit drie enthousiaste koks die ieder persoonlijke specialiteiten hebben, waardoor de bewoners elke dag verzekerd zijn van een gevarieerde en uitgebalanceerde avondmaaltijd. Van Indisch tot Italiaanse pasta’s en van vis- tot vleesge- rechten. De gerechten worden uiteraard altijd gecombineerd met dagverse groenten. Waar sommige bewoners ervoor kiezen om zelf- standig in hun eigen appartement de maal- tijden te nuttigen, kiezen anderen bewust voor de gezelligheid aan de eetkamertafel. Of het nu ontbijt, lunch of diner is, het zijn deze momenten van interactie die door bewoners en medewerkers extra gewaardeerd worden. Villa Hooghe Heide De Strang 1, Amersfoort T. 033-8009980 www.villahoogheheide.nl
RkJQdWJsaXNoZXIy MTg1NTg0