Nesselande Living editie 58 (winter 2021)

CULINAIR Tekst: Sandra van Houwelingen Fotografie: Sorgh & Hoop MAKKELIJK EN SNEL AUTHENTIEK SURINAAMS KOKEN KOOP NU DE KRUIDENPASTA’S VAN SORGH & HOOP! Per 1 februari te koop: het eigentijdse Surinaamse kookboek met verhalen en makkelijke en snelle recepten met de kruidenpasta’s voor iedereen met een volle agenda die graag zelf Surinaams wil koken! Huiskip & Ons Belang niet pittig 15 min. niet pittig 15 min. 4 porties 15 min. Surinaamse Hindoestaanse Kipkerrie Plan • 90 gram Hindoestaanse Kerriepasta van Sorgh & Hoop • 3 El olijfolie of zonnebloemolie • 1 middelgroot ui (ongeveer 100 gram) • 1 tomaat (ongeveer 100 gram) • 400 gram kipfilet of veggie kip of tofu • Zout of bouillonpoeder en peper naar smaak • 4 rotieplaten, naan, rijst of broodjes Prep • Snij de kipfilet, veggiekip of tahoe in blokjes • Snij de ui in stukjes • Snij de tomaat fijn Plezier • Bak ui met olie en voeg de kerriepasta toe • Roerbak 2 minuten en voeg kip, veggiekip of tahoe toe • Roerbak 3 minuten op middelhoog vuur • Voeg de blokjes tomaat toe • Sluit de pan 5 minuten totdat alles gaar is • Breng op smaak met peper en zout • Warm de rotie, naan of rijst op óf snij de broodjes open! Psst . . . • Voeg 300 gram gesneden sperzie- of snijbonen toe als de kip gaar is • Roerbak 300 gram gesneden spitskool of spinazie mee • Voeg gekookte aardappels en gesneden kousenband toe & Eigentijds Surinaams kookboek met eenvoudig te bereiden, gezonde recepten en smakelijke verhalen van de Surinaamse tantes Huiskip Ons Belang Voor info specerijen, meer recepten, info. kookboek, missie.. NESSELANDELiving 40

RkJQdWJsaXNoZXIy MTg1NTg0