Lansingerland Living editie 45 (winter 2021)

VOORWOORD HET LIFESTYLE MAGAZINE VOOR LANSINGERLAND EN OMGEVING LANSINGERLAND Jaargang 12 - editie 45 - WINTER 2021 ‘Interviewmet Nina June’ Column Hoog? Tsja…, Wat is hoog? Buitenleven Krijg grip op gladde vlonders Culinair Oliebollen van de Verstandige kock De opstart van zijn carrière heeft de kenmerken van de romantiek van een jazzmusicus. Na amper 16 lentes verliet hij de middelbare school. Hij werd leerling kok in de horeca waar voorts muzikanten, muziekhandel Servaas en de plaat Round Midnight van Miles Davis de wegwijzers waren naar zijn ultieme escape: een succesvol bestaan als jazzsaxofonist, docent en criticus. Onze reporter Arjan Klaver ging op bezoek bij Ben van den Dungen. Bang & Olufsen is een exponent van iconisch Deens design dat zich kenmerkt door haar praktische vormgeving en ingetogen lijnenspel. Het is last but not least een tijdloos product. “Bovendien zijn topkwaliteit, bedieningsgemak en maatwerk bij een iconisch merk als B&O even vanzelfsprekend als de techniek die in dienst staat van ieders woongenot. Douchen is voor ons in Nederland de normaalste zaak van de wereld. Maar stelt u zich nu eens voor, dat ook uw achterwerk na ieder toiletbezoek fris gewassen wordt. Net zo fris als na een verkwikkende douche! Tot enkele jaren geleden was dit duur en omslachtig, want u had namelijk een toilet én een bidet nodig. Met de komst van de douchewc heeft u nu echter alles in één. Geen apart bidet meer, maar gewoon een all-in-one douchewc of de douche(föhn) functie toevoegen aan een bestaand (inbouw)toilet. De traditie van oliebollen eten op oudjaar of op kermissen is al eeuwenoud. Het oudste recept staat in een Nederlands kookboek uit 1667, De verstandige kock. Daar heten ze oliekoeken. Maar de naam is nog ouder. De klucht Teeuwis de boer van Samuel Coster (1579-1665) werd in 1612 door de Amsterdamse rederijkerskamer d’Eglantier opgevoerd. Als boer Teeuwis advies vraagt aan advocaat Bartelt, geeft die hem volgens de wet weinig kans in zijn zaak. “Soo segh ick, dat de wetten niet een olyecoeck en deughen”, roept de boer. Culinair historica Christianne Muusers dook voor ons weer in de kookboeken van weleer en schotelt ons een recept voor dit gewone volksvoedsel voor. Dit en nog veel meer treft u aan in deze wintereditie van Lansingerland Living. Wij wensen u eindeloos veel leesplezier! Patrick de Koning - Hoofdredactie Lansingerland Living ABONNEMENT Belangstellenden voor Lansingerland Living die een nee-sticker voor reclame op de brievenbus hebben of die buiten het aangegeven verspreidingsgebied wonen, kunnen zich een jaar abonneren op dit magazine door € 15,– over te maken op rekening NL13ABNA0609831275 ten name van Rex Support BV te Rotterdam onder vermelding van Lansingerland Living en het afleveradres. DIGITAAL Wilt u de Lansingerland Living ook digitaal ontvangen, stuur dan een e-mail naar info@rexmagazines.nl en u zult na verschijning van iedere editie een link ontvangen naar de digitale online versie. Beste lezer, Met gepaste trots presenteren wij u de vijfenveertigste editie van Lansingerland Living, speciaal gemaakt voor inwoners van Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk en Bergschenhoek. LANSINGERLANDLiving 5

RkJQdWJsaXNoZXIy MTg1NTg0